לפני מספר ימים הובא למנוחת עולמים בבית העלמין במודיעין איש צעיר ויקר – אוריה אורן ז"ל.
להלוויה הגיעו מאות רבות של אנשים משדרות החיים השונות שבהן נגע אוריה, וכל אחת ואחד דיבר על דברים דומים: החיוך התמידי, הנתינה האינסופית, הכמיהה לשלמות. אוריה היה רב פעלים, חוקר מגיל צעיר את הטבע: משידע משהו, ידע אותו על בוריו. וכשלא ידע, לא נח ולא שקט עד שהצליח למצוא את התשובה הנאותה. מומחיותו בצמחים הדהימה אף את הדוקטורים המבוגרים. הכל בנועם הליכות, בלב חפץ ובהרבה שקידה והצלחה.
כמו שאר חבריו ומוקיריו, אבלים ובוכים גם אנו – חברי העמותה לשימור אתרים ונוף במודיעין. הדעת מסרבת להבין, הלב מסרב לקבל את האובדן, הנשמה מסרבת לחשוב כי הנער הצעיר-הבוגר הזה עזב לבלי שוב. החברים וחברי ועד העמותה מוקירים את זכרו ודמותו של אוריה אורן התמיר והחסון – דמות של נתינה מכל הלב וחשיבה אמתית, כשהתמורה הייתה עצם העשייה עצמה, ללא תנאי.
הוא היה הצעיר בחברינו כחבר בוועד העמותה, שסייע להצעיד אותנו למאה העשרים ואחת. נכונותו כאיש צעיר לפעול למען שמירת טבע הארץ לטובת הנוער והעתיד של העם בארץ אבותיו הייתה בולטת ויוצאת דופן. תמיד מוכן לעזור כשהדברים קשורים לטבע נוף ומורשת של הארץ בכלל, ואזור גבעות מודיעין בפרט. אוריה היה בתבנית נוף הולדתו – מכיר כל פסיג, כל צמח, במקום גידולו. לדעתנו הוא דיבר עם הצמחים והם ענו לו.
במקביל לשאר עיסוקיו, בשנתיים האחרונות סייע אוריה בפרויקט הכנת תיקי אתרי הטבע העירוני במודיעין. פרויקט זה איחד שתי אהבות של אוריה – אהבת עולם הצומח ואהבת חבל הארץ בו גדל, גבעות מודיעין. השוטטות בגבעות, זיהוי הצמחים וריכוזם ברשימות הוליד רשימות צומח שדומה שאין תקדים להיקפם בפרויקטים דומים בערים אחרות בארץ. על אף השקט והרוגע שאפיין את מרבית התנהלותו של אוריה, קשה היה שלא לחוש בהנאה הרבה שלו מהעשייה בפרויקט זה, שלמרבה הצער הפך לאחרון בשורת פעולותיו בעיר של הצעיר המוכשר הזה, שהלך מאיתנו בטרם-עת.
ניתן לצפות בתיקי אתרי הטבע העירוני של מודיעין, לרבות רשימות הצומח שאוריה היה מעורה בהכנתן, באתר האינטרנט של העירייה.
היה שלום איש יקר. אתה כבר חסר לכולנו עד מאוד. נוח על משכבך בשלום בין גבעות מודיעין.
(צילום פרטי)