התפקיד הבא של יוגב

יהודה גולן (צילום: ויקיפדיה)
2037-03-04 03:19:00
2037-03-04 03:19:00

בתחילת השבוע הופיע אורי יוגב, תושב מכבים, בפני ועדת שריג לאיתור מנכ"ל רשות החברות הממשלתיות וענה על שאלות חברי הוועדה בראיון. כעת מתרבים הסיכויים שיוגב, עד לא מכבר יו"ר דירקטוריון 'רכבת ישראל', ימונה למנכ"ל רשות החברות הממשלתיות, המנהלת ומפקחת על כ-100 חברות בהן מועסקים עשרות אלפי עובדים.

אם אכן ייצא המינוי לפועל, יהיה זה סיומו של הליך ארוך ומורכב שהחל עוד בתקופת כהונתו של שר האוצר הקודם, יובל שטייניץ, שמינה את חברי הוועדה בראשות עודד שריג, הממונה על שוק ההון באוצר.

הוועדה  בחנה עשרות שמות שהומלצו בפניה אולם אף לא אחד מהמועמדים זכה לעבור את סף דרישותיה, והיא לא זימנה כל מועמד להופיע בפניה. בהמשך הועלה שמו של יוגב, שהביע הסכמה לכהן בתפקיד שנותר פנוי במשך חודשים ארוכים, מאז עזב אותו דורון כהן שהתמנה למנכ"ל האוצר (והספיק לפרוש ממנו בינתיים).

אורי יוגב, בן 53, כיהן במגזר הפרטי בשורת תפקידי ניהול בכירים, בעיקר בענפי הביטוח, התקשורת, הפנסיה והמים. בשנת 2002 מונה על ידי שר האוצר דאז סילבן שלום לתפקיד ראש אגף התקציבים באוצר, ובמסגרת תפקידו היה ממובילי תוכנית החירום הכלכלית שהונהגה במדינה.

בשנת 2006 חבר יוגב כשותף למיליונר האוסטרלי ג'ון גנדל בחברת 'ווייטווטר' העוסקת בטכנולוגיות מים מתקדמות, שזכתה השנה בפרס 'חלוצת האנרגיה החדשה' לשנת 2013. תחנתו הבאה של יוגב היתה כאמור 'רכבת ישראל' – הוא מונה לחבר דירקטוריון הרכבת בשנת 2010 ואחר כך מונה לתפקיד יו"ר החברה.

יוגב הוא חסיד גדול של הפרטת המשק והקטנת המיגזר הציבורי, הוא מתנגד לשליטה ממשלתית בתאגידים ובגופים כלכליים, אותם הוא מעדיף לראות מתפרקים ועוברים לידיים פרטיות, וסבור שהממשלה צריכה לקנות שירותים מגופים פרטיים. מתוקף כך הוא תמך בתוכנית 'וויסקונסין' להגברת התעסוקה במשק (שנכשלה כישלון חרוץ), התנגד לוועדי העובדים הגדולים, וחתר למכירת בתי חולים ממשלתיים לגופים פרטיים.

[the_ad_group id="87"]
[the_ad_group id="89"]

כתבות נוספות