קראנץ במילוי שוקולד וקרם פטיסייר

המתכון באדיבות שף קונדיטור אמיר שגב, קונדיטוריה גלי'ס (סוגת)

מרכיבים:

חומרים ל-3 תבניות אינגליש קייק:

לבצק:

750 גרם קמח (5 כוסות ו-1/3)

10 גרם שמרים יבשים (2 כפיות גדושות)

90 גרם סוכר (1/2 כוס פחות כף)

150 גרם חמאה רכה, ששהתה כשעתיים מחוץ למקרר

100 מ"ל חלב (1/2 כוס פחות כף)

120 מ"ל מים פושרים (1/2 כוס)

3 ביצים גודל L

1 כפית מלח

לקרם פטיסייר:

2 כוסות חלב

1/2 כוס סוכר

גרגירים ממקל וניל אחד

4 חלמונים

3 כפות גדושות קורנפלור

2 כפות סוכר נוספות, לתערובת החלמונים

 

למילוי:

300 גרם שוקולד מריר משובח, קצוץ

150 גרם שוקולד חלב, קצוץ

 

לסירופ סוכר:

1 כוס מים

1 כוס סוכר

להברשה:

ביצה טרופה

אופן ההכנה:

1. מכינים את הבצק: מערבבים בקערת המיקסר את הקמח, השמרים והסוכר באמצעות וו לישה. מוסיפים את יתר חומרי הבצק וממשיכים ללוש במהירות אטית כ-5 דקות נוספות, עד לקבלת בצק אחיד ורך. מכסים את הקערה במגבת או בניילון נצמד ומניחים לתפוח במשך כשעתיים, עד שהבצק מכפיל את נפחו (אפשר לחילופין לאחסן את הבצק במקרר למשך לילה, ולהמשיך בהכנת העוגות למחרת).

2. מבשלים קרם פטיסייר: מחממים חלב, סוכר וגרגירי וניל בסיר קטן, מערבבים ומביאים לסף רתיחה. בקערה נפרדת טורפים חלמונים עם קורנפלור ושתי כפות סוכר.

3. כשתערובת החלב כמעט רותחת מוזגים מצקת אחת של חלב חם לתערובת החלמונים וטורפים היטב במטרפה (לתהליך זה נקרא "השוואת טמפרטורות"). יוצקים את תערובת החלמונים לסיר החלב החם  באטיות ותוך כדי טריפה מתמדת (כדי שלא יווצרו גושי חלמון), עד לקבלת קרם סמיך ומבעבע קלות.

4. מסירים את הסיר מהאש, יוצקים את הקרם לקערה ומכסים בניילון נצמד ממש על פני הקרם, על מנת שלא יווצר קרום. מאחסנים במקרר עד שהקרם מתקרר לחלוטין. אחרי שהקרם התקרר טורפים אותו היטב במטרפה, על מנת למנוע גושים.

5. מכינים סירופ סוכר: מרתיחים בסיר קטן את המים והסוכר, מסירים מהאש ומניחים להצטנן בטמפרטורת החדר.

6. מרכיבים את העוגות: מחלצים את הבצק מהקערה למשטח עבודה מקומח ולשים אותו מעט להוצאת האוויר. מחלקים אותו ל-3 חלקים שווים, ומרדדים כל חלק למלבן בעובי כחצי ס"מ. מורחים כל מלבן בקרם פטיסייר ומפזרים עליו משני סוגי השוקולד.

7. מגלגלים כל מלבן לרולדה הדוקה. חורצים כל רולדה לאורכה בעזרת סכין חדה, כך שיתקבלו שתי רצועות בצק ארוכות. שוזרים את הרצועות זו בזו כמו בורג ומעבירים לתבנית אינגליש קייק מרופדת נייר אפייה.

8. מברישים את הרולדות מלמעלה בביצה טרופה ומניחים להן לתפוח שוב במשך כשעתיים או עד להכפלת הנפח.

9. מחממים תנור ל-170 מעלות.

10. מברישים שוב את העוגות בביצה טרופה ואופים כ-45 דקות, עד שהן מזהיבות. מוציאים מהתנור ומברישים בסירופ הסוכר הקר.

קיצור דרך: אם רוצים לוותר על הכנת קרם הפטיסייר, ניתן להשתמש במקומו ב 2-3 מעדני וניל.

 

 

כתבות נוספות

מרחב לריפוי

שני מטפלים תושבי העיר השיקו לאחרונה מרכז טיפולי גדול במכבים, במטרה לסייע לילדים ונוער, צעירים ומבוגרים להתמודד עם השלכות המלחמה

מצטרפים ומשפיעים

עמותת תושבים משפיעים במודיעין תקיים ביום ראשון כנס במרכז הרב-תחומי, והפעילים מזמינים את תושבי העיר להצטרף לפעילות ולהשפיע על עתיד השטחים הפתוחים באזור

יישורת אחרונה

המרכז המסחרי החדש בשכונת נופים קיבל טופס 4, והיזמים צופים השקה רשמית בעוד כשלושה חודשים ומספרים מה צפוי לקונים

עיר על מדים

נתונים שנחשפו בעקבות עתירה של התנועה לחופש המידע חושפים כי גם בשנת 2024 מודיעין נותרה העיר "הכי מגויסת" מבין 50 הערים הגדולות בארץ, ותושביה ביצעו 661 אלף ימי מילואים

מרחב לריפוי

שני מטפלים תושבי העיר השיקו לאחרונה מרכז טיפולי גדול במכבים, במטרה לסייע לילדים ונוער, צעירים ומבוגרים להתמודד עם השלכות המלחמה

המשך קריאה »

מצטרפים ומשפיעים

עמותת תושבים משפיעים במודיעין תקיים ביום ראשון כנס במרכז הרב-תחומי, והפעילים מזמינים את תושבי העיר להצטרף לפעילות ולהשפיע על עתיד השטחים הפתוחים באזור

המשך קריאה »

יישורת אחרונה

המרכז המסחרי החדש בשכונת נופים קיבל טופס 4, והיזמים צופים השקה רשמית בעוד כשלושה חודשים ומספרים מה צפוי לקונים

המשך קריאה »

עיר על מדים

נתונים שנחשפו בעקבות עתירה של התנועה לחופש המידע חושפים כי גם בשנת 2024 מודיעין נותרה העיר "הכי מגויסת" מבין 50 הערים הגדולות בארץ, ותושביה ביצעו 661 אלף ימי מילואים

המשך קריאה »