עינוגי שוקולד

המתכון באדיבות השף קונדיטור בני פרי ל'אסם'

מצרכים

תבנית אפיה 24/36 ס"מ

לבסיס:

500 גרם פתי בר בטעם שוקולד מריר אסם שבור גס

200 גרם חמאה

200 גרם שוקולד מריר

1 כוס חלב

4 כפות סוכר

3 כפות וודקה או ליקר קפה (לא חובה)

לשכבת הטרפלס שוקולד:

250 מ"ל (מיכל) שמנת מתוקה 38%

250 גרם( 2.5 חבילות) שוקולד מריר איכותי

 

אופן ההכנה

1. להכנת הבסיס: מחממים בסיר בינוני על אש קטנה שוקולד מריר, חמאה, חלב

וסוכר עד להיווצרות תערובת אחידה. מומלץ להוסיף לתערובת גם ודקה/ליקר

בטעם קפה.

2. מוסיפים לתערובת את הפתי בר השבור.

3. מעבירים את התערובת לתבנית מלבנית, דוחסים ומישרים.

4. מעבירים את התבנית לקירור במקפיא למשך רבע שעה.

5. לשכבת הטראפלס שוקולד: מחממים את השמנת המתוקה.

6. לקראת הרתיחה מוסיפים את השוקולד המריר ומערבבים בעדינות עד שאין

גושים והתערובת מבריקה.

7. יוצקים לתבנית שיצאה מהמקפיא.

8. מקררים את העוגה עד להתייצבותה (למשך 4 שעות לפחות).

9.  חותכים את העוגה לקוביות לפני הגשתה.

כתבות נוספות

הנציג שלנו ביבשת השחורה

גדעון בכר, איש משרד החוץ המוכר מפעילותו בעמותת "תושבים משפיעים במודיעין", מונה לאחרונה לשגריר ישראל בקניה ומספר מדוע דווקא באפריקה אוהבים אותנו

תסתדרו לבד

הורי הילדים בגן ברחוב אפרים גילו עם פתיחת השנה כי הגן אינו מצויד כראוי וכי הציוד שישנו ישן ולא תקין, ונאלצו לצאת למסע גיוס תרומות: "העירייה לא עשתה כלום". העירייה: כל הבעיות טופלו

יש אנשים שיוצאים לפנסיה ומאבדים עשרות אלפי שקלים למרות שהצליחו לחסוך, פשוט לא ידעו לשאול את השאלות הנכונות במועד הפרישה

בבדיקה ראשונה גיליתי פרט מפתיע: האישה עדיין משלמת מס על הקצבה, למרות שהיא זכאית לפטור כמעט מלא על רוב הסכום. אלפי שקלים בכל שנה הלכו

המשך קריאה »

הנציג שלנו ביבשת השחורה

גדעון בכר, איש משרד החוץ המוכר מפעילותו בעמותת "תושבים משפיעים במודיעין", מונה לאחרונה לשגריר ישראל בקניה ומספר מדוע דווקא באפריקה אוהבים אותנו

המשך קריאה »

תסתדרו לבד

הורי הילדים בגן ברחוב אפרים גילו עם פתיחת השנה כי הגן אינו מצויד כראוי וכי הציוד שישנו ישן ולא תקין, ונאלצו לצאת למסע גיוס תרומות: "העירייה לא עשתה כלום". העירייה: כל הבעיות טופלו

המשך קריאה »