סופגניות במילוי יוגורט עיזים

משק צוריאל/ שף ברק חי חורש. צילום: שי אפגין
2014-12-15 16:48:53
2014-12-15 16:48:53

מתכון ל-20 סופגניות בגודל בינוני

חומרים:

 4וחצי כוסות קמח לבן (מנופה(

 40גר’ שמרים (טריים או שימרית(

 5כפות סוכר

100 גר’ חמאת עיזים של רכה

2 ביצים

2 חלמונים

 1כפית גדושה מלח

 2כפות ברנדי (לבישול(

 1כפית תמצית ווניל

 3/4כוס חלב עיזים

גביע יוגורט עיזים מחלב מלא 3.7%

אבקת סוכר – לקישוט

שמן קנולה (לטיגון(

אופן הכנה

מערבבים במיקסר את כל החומרים “היבשים” כולל המלח, מוסיפים את השמרים, ביצים + חלמונים ושאר החומרים “הרטובים” וממשיכים לערבב (כמספר דקות) עד לקבלת בצק אחיד.

מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח, קורצים כדורים בגודל הרצוי (גודל הכדור יקבע את גודל הסופגנייה) ומתפיחים את הכדורים עד להכפלת הנפח.

מטגנים את הכדורים המותפחים בשמן חם (160 מעלות) עד הזהבה משני הכיוונים, מניחים על נייר סופג ומצננים את הסופגניות בטמפרטורת החדר.

מזריקים בעזרת שקית זילוף וצנטר את המילוי הרצוי.

מפזרים על הסופגניות אבקת סוכר ומגישים.

מילויים מומלצים

מסורתי – ריבה

חלבי –תערובת גבינת עיזים עם סוכר ותמצית ווניל

נועז – ממרח תמרים יוגורט עיזים

בתיאבון!

כתבות נוספות

הזמן שלהן

אחרי שהקימו בעיר ליין מסיבות ומיזם לנשים בחופשת לידה, שתי תושבות שכונת מורשת השיקו את "שני נשי" במטרה ליצור חברויות לגילי 30+

נורות האזהרה נדלקו

אחרי שקבוצת הכדורסל המאוחדת של מודיעין השיגה ניצחון ראשון והיסטורי, הגיעה השבוע תבוסה קשה נוספת

גולדינים

הרוב המכריע של העם צמא לשינוי הזה, שבו נראה ברחובותינו משפחות כמו הגולדינים המעוררים בכל אחד מאיתנו השראה

הזמן שלהן

אחרי שהקימו בעיר ליין מסיבות ומיזם לנשים בחופשת לידה, שתי תושבות שכונת מורשת השיקו את "שני נשי" במטרה ליצור חברויות לגילי 30+

המשך קריאה »

גולדינים

הרוב המכריע של העם צמא לשינוי הזה, שבו נראה ברחובותינו משפחות כמו הגולדינים המעוררים בכל אחד מאיתנו השראה

המשך קריאה »