החיבור מפתיע בין סלק לגלידה מביא מתכון מרענן וטרנדי גם לימי החורף הקרירים
מצרכים
120 גרם סוכר
200 גרם חלב
100 גרם שמנת
3 חלמונים (65 גרם)
350 גרם מחית סלק, (סלקים מבושלים וטחונים היטב)
ומכונת גלידה ביתית
אופן ההכנה:
- מכניסים את החלב, השמנת והסוכר לסיר קטן ומביאים לסף רתיחה.
- בקערה נפרדת מקציפים את החלמונים והסוכר ומניחים בצד.
- מוזגים את התערובת החמה לתוך קערת הערבוב בזרם דק ותוך כדי ערבוב עד שמתקבלת תערובת אחידה (אנגלז)
- מעבירים את התערובת שהתקבלה חזרה לסיר, ותוך כדי בישול על אש נמוכה ממשיכים לבשל עד אשר היא מסמיכה מעט ו 'מצפה את גב הכף' זו דרכם של קונדיטורים להגדיר את המבחן הבא: מוציאים את כף העץ ששימשה לבחישה ומעבירים אצבע על חלקה הקמור. אם נשאר שביל ברור לכמה שניות – סימן שהקרם סמיך דיו וצריך להוריד אותו מהכיריים
- מצננים את התערובת (אנגלז), מוסיפים לתוכה את מחית הסלק ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- מכניסים למכונת גלידה ומפעילים לפי ההוראות.