מלצר כזה עוד לא ראיתם

רותי בוסידן
בסניף מודיעין של רשת BBB השיקו לאחרונה פיילוט, במסגרתו פועלים במסעדה שני רובוטים המסייעים בפינוי השולחנות, ואפילו יודעים לדבר ולשיר
צילום: אלמוג חכון

רשת מסעדות ההמבורגרים BBB השיקה לאחרונה פיילוט חדש בסניפה במע"ר של מודיעין, במסגרתו פועלים במקום שני מלצרים חדשים, כאלו שעוד לא נראו בעיר.

מדובר על שני מלצרים-רובוטים מתוצרת חברת וואן רובוטיקס, שמסייעים למלצרים האנושיים בפינוי השולחנות, אבל לא רק. אלמוג חכון, בעלי הסניף, סיפר השבוע למודיעין NEWS:  "הרובוט יודע להגיע לכל מקום במסעדה. יש לו בתוך המחשב שלו מפה של כל המסעדה, ובלחיצת כפתור ניתן לשלוח אותו לשולחן או לנקודה שבה מוציאים את המנות. הרעיון הוא לחסוך מהמלצר הליכה לעמדת שטיפת כלים ופינויים. בעזרת הרובוט המלצר נשאר בתוך המסעדה ליד הלקוחות, ושולח את הרובוט במקומו עם הכלים לעמדת השטיפה".

פונקציה נוספת של הרובוטים היא קשר עם הקהל. "הרובוט יכול לגשת לשולחן ולמכור כרטיס חבר מועדון", מספר חכון, "ויש אפשרות גם לשלוח אותו לשולחן לשיר שיר יום הולדת. הילדים שמגיעים למסעדה מאוד מתלהבים מהרובוטים, רודפים אחריהם ומצטלמים איתם. זה ממש מגניב. יש להם גם כמה משפטים שהם יכולים להגיד. אם מישהו למשל חוסם להם את המסלול הם אומרים משהו כמו 'מלצר נחמד, האם תוכל לפנות את הדרך?', או כשהוא מגיע לשטיפת כלים הוא אומר 'אפשר להוריד את הכלים?. הרובוט סוחב את הכלים באמצעות ארבעה מגשים שיש עליו. המלצר מפנה את הכלים לתוך המגשים של הרובוט, הרובוט נוסע לשטיפת כלים ונשלח בחזרה למלצרים".

שרון שפירא, מנהל שיווק ברשת BBB, מוסיף: "מדובר על פיילוט למשך מספר שבועות. בחרנו לקיים אותו במסעדת מודיעין, שהינה מסעדה אופטימלית מבחינת הגודל והתנועה. אנחנו נבחן את תוצאות הפיילוט בעוד מספר שבועות, נחדד ונהדק את הנקודות הדרושות שיפור, ונפעל כדי להרחיב את שיתוף הפעולה לשאר מסעדותינו ברחבי הארץ".

כתבות נוספות

מאות מיליונים בדרך

חברת מגה אור צפויה להכניס מדי שנה 250 מיליון שקל, לאחר החתימה על מערכת הסכמים ארוכת טווח בתחום חוות השרתים שהיא מקימה

בין בורשט לחריימה

ד"ר אנה פרשיצקי ממודיעין, מרצה בכירה לסוציולוגיה, חקרה את השתלבות העולים מברית המועצות בפריפריה הישראלית, על תהליך ה"התמזרחות" שעברו, ומסבירה מדוע הדור השני צמא כיום לאוכל מבית אימא רוסיה

טילים או חרדים

נדמה שמתנהל כאן ניסוי אלוקי שמבקש לבדוק מתי יקומו החילונים על החרדים ואיש ישלח יד בנפש חברו

נתנו מגופם

מדינת ישראל מובילה בשיעור תורמי כליות, ומבין הישראלים הרבים שעשו זאת ישנם 30 תושבי מודיעין: "הייתה לי הזדמנות להציל חיים, אז אעמוד מהצד?"

בין בורשט לחריימה

ד"ר אנה פרשיצקי ממודיעין, מרצה בכירה לסוציולוגיה, חקרה את השתלבות העולים מברית המועצות בפריפריה הישראלית, על תהליך ה"התמזרחות" שעברו, ומסבירה מדוע הדור השני צמא כיום לאוכל מבית אימא רוסיה

המשך קריאה »

נתנו מגופם

מדינת ישראל מובילה בשיעור תורמי כליות, ומבין הישראלים הרבים שעשו זאת ישנם 30 תושבי מודיעין: "הייתה לי הזדמנות להציל חיים, אז אעמוד מהצד?"

המשך קריאה »