בסימן תוצרת הארץ

רותי בוסידן
אורעד אהרון פתח לאחרונה במע"ר את המעדנייה/בית קפה "בצל התאנה", ומספר כי הקונפסט הוא "ישראלי-עממי ואותנטי"
צילום: פרטי

השדרה המרכזית במע"ר ממשיכה להתחדש בעסקים חדשים, ולאחרונה נפתחה מעדנייה/בית קפה בשם "בצל התאנה", בצמוד לפטריק'ס.

על המקום החדש חתום אורעד אהרון, בן 29, שהיה עד כה הזכיין של מעדניית איבגי, אף היא במע"ר. אהרון סיפר השבוע: "מדובר במעדנייה עם מקומות ישיבה שבה אנחנו מגישים קפה, כריכים וטוסטים, ובערב פתוחים לקהל של גבינות ויין. יש לנו גם לחמים ולחמי מחמצת, באגטים בסגנון צרפתי, ובערבים יהיו גם דגים מלוחים, פיצות ופוקצ'ות שנעשה במקום. מדובר במעדנייה ישראלית שבה כל חומרי הגלם הם מתוצרת הארץ".

"הייתי הזכיין של איבגי אבל החלטתי לצאת לדרך עצמאית", הוא מספר, "רציתי להתרחב קצת לתחומי ההסעדה. הרגשתי שבתור חלק מרשת אין לי מספיק מקום להתפתח ולהכניס דברים שאני רוצה. אני מאוד מחובר לתחום הקולינרי וברשת לא היה לזה מספיק ביטוי. בנוסף, מאוד רציתי את העניין של חומרי הגלם הישראליים, לעבוד ולקדם את תוצרת הארץ כדי לקדם את המשק הישראלי. יש לנו  בארץ סחורה ברמה בינלאומית של חומרי גלם כמו שמן זית, יין, אלכוהול, גבינות. כל שבעת המינים נמצאים אצלנו כאן. ראיתי גם צורך במע"ר עצמו באוכל פשוט, לא מתחכם ולא מתפלצן, חביתה ביתית בתוך בגט, שקשוקה טובה, טוסטים, סלט בהרכבה אישית ועוד. הייתה דרישה לבילוי באווירה אותנטית וגם קלאסית, מאוד ישראלית ועממית בעיר הזאת. ככה נוצר המקום. 'בצל התאנה' הוא גם שם ישראלי, ולשם כיוונתי".

בשלב זה המקום נפתח להרצה, ופועל משעות הבוקר המוקדמות ועד אחר הצהריים. "כרגע אנחנו עדיין בהרצה", הוא אומר, "ולכן פתוחים רק עד חמש-שש, ובהמשך נפתח עד 23:30. במעדנייה אנחנו מוכרים יין, בירות, שמן זית, עוגיות מלוחות ומתוקות בעבודת יד, כלי קרמיקה, סבונים מתוצרת הארץ, ממרחים, דבש, זיתים, קפה, ויסקי, קוניאק, ירקות כבושים והכל מתוצרת הארץ".

עוד מספר אהרון כי "בחוץ יש פינה חמודה, מוקפת בצמחייה ואווירה מאוד ביתית ואותנטית. ממש נעים פה וכיף. השבוע פתחנו להרצה ולאט-לאט נרחיב את התפריט ואת שעות הפעילות. בקרוב נעשה פתיחה חגיגית בנוכחות ראש העיר ונרים את המקום".

כתבות נוספות

מאות מיליונים בדרך

חברת מגה אור צפויה להכניס מדי שנה 250 מיליון שקל, לאחר החתימה על מערכת הסכמים ארוכת טווח בתחום חוות השרתים שהיא מקימה

בין בורשט לחריימה

ד"ר אנה פרשיצקי ממודיעין, מרצה בכירה לסוציולוגיה, חקרה את השתלבות העולים מברית המועצות בפריפריה הישראלית, על תהליך ה"התמזרחות" שעברו, ומסבירה מדוע הדור השני צמא כיום לאוכל מבית אימא רוסיה

טילים או חרדים

נדמה שמתנהל כאן ניסוי אלוקי שמבקש לבדוק מתי יקומו החילונים על החרדים ואיש ישלח יד בנפש חברו

נתנו מגופם

מדינת ישראל מובילה בשיעור תורמי כליות, ומבין הישראלים הרבים שעשו זאת ישנם 30 תושבי מודיעין: "הייתה לי הזדמנות להציל חיים, אז אעמוד מהצד?"

בין בורשט לחריימה

ד"ר אנה פרשיצקי ממודיעין, מרצה בכירה לסוציולוגיה, חקרה את השתלבות העולים מברית המועצות בפריפריה הישראלית, על תהליך ה"התמזרחות" שעברו, ומסבירה מדוע הדור השני צמא כיום לאוכל מבית אימא רוסיה

המשך קריאה »

נתנו מגופם

מדינת ישראל מובילה בשיעור תורמי כליות, ומבין הישראלים הרבים שעשו זאת ישנם 30 תושבי מודיעין: "הייתה לי הזדמנות להציל חיים, אז אעמוד מהצד?"

המשך קריאה »