מסיבה של גאווה

איילת לוין
2015-01-21 00:00:00
2035-09-23 02:49:00

אחיו התאום של זיו בנאי שם קץ לחייו בגיל 16 אחרי שיצא מהארון. מעיין קילקר העזה לספר להוריה על נטייתה המינית רק בגיל 21. שניהם רוצים לאחד את קהילת הלהט"ב במודיעין ומארגנים בחמישי הקרוב מסיבה גאה ראשונה בעיר

מעיין קילקר (24), עתודאית המשרתת בצבא בקבע וזיו בנאי (26), טכנאי סאונד והבעלים של אולפן הקלטות בכפר רות (יחד עם אדם קמאי), הם המארגנים של המסיבה הראשונה במודיעין לקהילה הגאה שתתקיים השבוע (22.1) במועדון ה-MOVE IT, שבישפרו. 

שניהם בוגרי תיכון עירוני ב' שהכירו מרחוק ורק לפני מספר חודשים נפגשו בשנית באולפן ההקלטות של בנאי ומצאו מכנה משותף: קילקר יצאה מהארון לפני כשלוש שנים ובנאי רק לפני חודשים ספורים. מהר מאד הקשר החברי הפך ליוזמה הפונה לכלל האוכלוסייה הגאה בעיר בת גילם, שלדבריהם לא ממש קיימת, ולכן גם אין עבורה פעילויות ואירועים חברתיים.

זה הקטן גדול נהיה

האמת שזה התחיל בקטן. בתוכנית היה לארגן מסיבה קטנה בפאב קטן בשילת למספר עשרות משתתפים כדי לעורר את קהילת הלהט"ב ולהראות שגם במודיעין יש להם מקום לא רק להיות אלא גם לבלות. השמועה תפסה תאוצה הרבה מעבר לציפיות, אנשים רבים הגיבו בחיוב,  ודבר קיום המסיבה הגיע גם ל"מאקו". בנאי: "ההיענות הייתה גדולה ואנשים מדברים על זה, בקהילה ומחוצה לה. הכתבה שהתפרסמה במאקו על המסיבה באותו יום קיבלה 150 שיתופים בפייסבוק, זה אלפי עיניים שראו את זה".

לכן בעצם נדחתה המסיבה הקטנה שתוכננה לשישי האחרון והיא הועברה לחמישי הקרוב, במקום גדול המכיל כ-400 איש, "זה גדל הרבה מעבר לממדים שציפינו, כשנוצרה הקהילה בפייסבוק ראינו שיש לנו קהל והתחלנו לעבוד על המקום לעצב אותו ולהכין אותו" 

מאיפה בכלל הרעיון?

זיו: "הלכנו יחד למסיבה ועלתה לי המחשבה: 'למה לא במודיעין?', באתי למעיין עם הרעיון והיא הייתה בעד. התייעצנו עם אנשים מארגון איגי ומדריכיו והם הציעו לנו שלפני שאנחנו רצים לקדם מסיבה צריך ללכד את הקהילה. במודיעין לא רק שהיא לא מלוכדת, היא לא קיימת בשום צורה. יש פעילויות המיועדות לספק תמיכה לנוער שבתהליכים של יציאה מהארון או בחינת זהותם המינית ולאחרונה קם פורום של הקהילה הגאה בעיר שמיועד בעיקר למשפחות, לזוגות והורים חד מיניים עם או בלי ילדים או כאלה המשתייכים לקהילה, אבל אנחנו מדברים על גילאים אחרים. אין פעילויות חברתיות. אנחנו לא באים לספק תמיכה אלא לעשות כיף".

על איזה גילאים אתם מדברים?

זיו: "בגדול לבני הגילאים שלנו בשנות ה-20 לחייהם, וליתר דיוק 18-30, וגם אם יש להם למי לפנות במידה והם זקוקים לייעוץ, הכוונה או תמיכה, אין פעילויות חברתיות ומסיבות. צעירים אחרי צבא חותכים מהעיר כי אין מה לעשות פה לאחר מכן. אנחנו מזמינים את כולם אבל האירוע מיועד לקהילה כדי לעורר את העיר מבחינה חברתית עבורם".

כמה אנשים להערכתכם יגיעו?

"כדי לבדוק את הביקוש הקמנו קבוצה סגורה בפייסבוק לפני כחודשיים וכבר ב-24 שעות הראשונות הצטרפו 60 חברים. אי אפשר באמת להיערך לדברים האלה מראש אנחנו סוג של הולכים על עיוור, אבל כבר 60 אנשים הסכימו לעשות 'אטנדינג' בפייסבוק ואנחנו יודעים על אחרים שמעדיפים לא לציין את הגעתם בפייסבוק מסיבות שונות אבל מתכננים להגיע, ואנחנו מרגישים את ההייפ התקשורתי והתגובות הרבות מסביב".

למה עד היום לא היו כאן מסיבות כאלו?

"כשאנחנו היינו בתיכון זה לא היה קורה. היום אנחנו יודעים על הרבה מהשכבה שלנו שיצאו מהארון אבל אז כולם הסתירו את זה ולא הייתה קיימת קהילה גאה, היינו מספר ילדים בודדים שהרגישו שוני לגבי הנטייה המינית שלהם וחוץ מאיתנו אף אחד לא ידע על כך.

זה לגיטימי לכל עיר, כי בתקופה ההיא הייתה פחות פתיחות לכך, לא רק במודיעין, במיוחד שאז היינו יותר מקום פריפריאלי מבחינת מיקום וגודל אוכלוסיה. אני חושב שהאנרגיות בעיר היו שליליות כלפי זה אולי אף יותר מערים אחרות. אז זה היה לגיטימי, אבל היום מודיעין כבר קיימת 20 שנה ויש בה קרוב ל-90 אלף תושבים, אם מסתכלים סטטיסטית יש בין 2000 ל-3000 גייז בעיר הזו, זה מצער אותי שעד היום לא הייתה מסיבה כזו או כל פעילות חברתית אחרת ואנחנו שמחים להיות אלה שהרימו את הכפפה. לא צריך לחכות יותר. היו לנו קצת פחדים לקבל תגובות חשוכות, אבל זה לא היה עוצר אותנו. שמחנו לגלות שלכל מי שפגש אותנו ושמע על המסיבה היו רק דברים חיוביים לומר ורבים אף מנסים לעזור לנו, זה אדיר".

זיו, יצאת מהארון יחסית בגיל מאוחר וממש לפני תקופה קצרה, החלטת שאם כבר אז לעשות את זה "בקול תרועה"?

"אני לא מרגיש שאני עושה את המסיבה הזו בשביל עצמי. היה לי אח תאום שיצא מהארון בגיל 15, ובגיל 16 הוא התאבד וזו הסיבה שלקח לי הרבה זמן לספר להם, פחדתי להחזיר אותם לטרגדיה הזו. והם אמרו לי להיפך, זה גם לא הפתיע אותם, סטטיסטית תאומים זהים יוצאים עם אותן נטיות, והם לקחו את הבשורה בקלות ועוד באותו יום המשכנו בשגרה".

איך ההורים שלכם קיבלו את ההחלטה לקיים את המסיבה כשאתם בפרונט שלה?

"זיו: ההורים שלי מתרגשים. אני מרגיש שזו מחויבות עבורי, אם בתקופה של אחי מישהו היה מרים את הכפפה ויוצר את הקהילה הזו בעיר היה לו פה יותר טוב, לו וגם לקבוצה של אנשים. הוא פשוט ברח לתל אביב. ובגיל 15 להסתובב ברחובות תל אביב…ואני מכיר הרבה שעושים את זה. אפשר לא לצאת מזה בקלות".

מעיין: "ההורים שלי חרדים לפרטיות המשפחה. אבל הם קיבלו את הרעיון ותומכים.  הם יודעים שהחלטתי לצלול עמוק למים. הם רואים שזה עושה לי טוב, עצם הארגון של המסיבה, וטוב להם עם זה. בסופו של דבר מה שחשוב להם שהילדה שלהם תרגיש טוב עם עצמה ולגבי הדברים שהיא עושה".

מה המטרה של המסיבה?

מעיין: "המטרה היא ליהנות, אנחנו לא באים בשום אמירה פוליטית ויחד עם זאת נראה לנו חשוב שבמודיעין יידעו שהקהילה הזו קיימת והמסיבה היא חלק שיסייע בכך. המטרה בין שאר הדברים היא גם לשנות את התפיסה, להראות שיש פה קהילה ששווה להילחם עליה ולא לברוח ישר מהעיר לתל אביב".

זיו: "אני מרגיש שאני מקדם בעזרת המסיבה ערכים שאני מאמין בהם, שקצת חסרים בעיר הזו, כמו קבלת השונה למשל".

מה הולך להיות במסיבה?

"יהיה מופע דראג והוא יופיע עם ארבעה קטעים. יעלו על הסט שני די.ג'ייז, הראשון ינגן בעיקר דיסקו מהסבנטיז והשני ינגן האוס ודאנס. אלכוהול ואווירה טובה. בנוסף, המקום יהיה מאובטח עם מאבטחים, יהיו סלקטורים ומארחת ".

זה יהיה שונה מהמסיבות בתל אביב?

"בתל-אביב זה ברמה אחרת. זה לא אירועים חברתיים זה הפקות רציניות, מסיבות ענק, מועדונים שמכילים כמות גדולה של אנשים שמגיעים מכל הארץ. גם אלינו הולכים להגיע מרחבי הארץ אבל בשביל להביע תמיכה. יהיו גם אנשים מחוץ לקהילה שיבואו להפגין נוכחות ולתמוך.

במועדונים בתל אביב במסיבות גייז עושים מזה הרבה כסף. לנו אין שום כוונה להרוויח כלכלית מהמסיבה. אנחנו לא עושים אותה בשביל כסף, נגיד את זה ככה: אם לא נפסיד הרבה נהיה שמחים. מחיר הכניסה הוא מחיר סמלי של 40 שקלים בכניסה".

עד כמה האירוע חשוב לכם?

זיו: "אנחנו בגיל שאין שום דבר שיעצור אותנו מלצאת לבלות מחוץ לעיר, יש לנו כסף ורכבים, וכך גם לרוב האנשים שיגיעו למסיבה. זה לא העניין, יש לי חברים מראשון לציון ומאשדוד ובערים האלה, לא רק בתל אביב, מתקיים מצעד גאווה לכן אין סיבה שגם פה זה יהיה".

מעיין: "אני פטריוטית 'מודיעינית'. גדלתי פה ואם אשקיע בקהילה זה כאן בעיר. אני חיה בבאר שבע ויש שם קהילה גדולה ומאורגנת, אתמול הייתה השקה של הבית הגאה וזה כמו משפחה שם, הם מאד מלוכדים. למה זה לא יכול לקרות כאן?"

יהיו סטרייטים?

"אנחנו רוצים להבהיר שהמסיבה פתוחה לקהל הרחב, ומי שמגיע מבחינתו זו אמירה של תמיכה וזה חשוב".

העיריה מעורבת בארגון. יצרתם איתם קשר?

"עדיין לא. אנחנו מתכננים ליצור איתם קשר בתחילת השבוע, לקבל מימון ועזרה, סך הכול אנחנו עושים את זה בשביל הקהילה של העיר. אם הם ירצו לקחת חלק בזה זה יהיה אדיר".

יהיו עוד אירועים בעתיד?

"כרגע זה פיילוט. אנחנו קודם כל רוצים לשרוד את המסיבה הקרובה. זה לא פשוט, זו לא השקעה כספית קטנה בכלל, וזה גם מלווה בלחצים  ומתחים, מה יהיה ואיך יהיה, ומי יבוא, האם יבואו להרוס את המקום…אחת הבעיות במודיעין שאם יש מסיבה אנשים יבואו, כי אין אלטרנטיבה ויכולים לבוא אנשים שלא ברוח טובה. אז נחכה לראות האם המסיבה תצליח ונחשוב הלאה".

(צילום אינגריד מולר)

כתבות נוספות

איך מתמודדים עם מאניה דיפרסיה?

מאניה דיפרסיה, או בשמה המקצועי הפרעה דו-קוטבית, היא אחת מהפרעות הנפש המורכבות והמאתגרות שמשפיעות על מיליוני אנשים ברחבי העולם. הפרעה זו מתאפיינת בתנודות קיצוניות במצבי

המשך קריאה »