בית המשפט הרשיע את מיכל קליינמן-זעירא, נגדה הוגש כתב אישום לפני שלוש שנים בגין שורת מקרי הונאה בסך 23 מיליון שקל
מיכל קליינמן-זעירא, הגננת לשעבר ממודיעין, הורשעה השבוע בבית המשפט המחוזי בלוד בקבלת דבר במרמה, הלבנת הון, זיוף ועוד.
כזכור, בסוף שנת 2015 הוגש כתב האישום נגד קליינמן-זעירא. על פי כתב האישום היא ביצעה שורת מעשי הונאה שהכניסו לה סכום דמיוני של יותר מ-23 מיליוני שקלים. כל זאת במהלך ארבע שנים – משנת 2011 ועד לשנת 2015. על פי כתב האישום קליינמן נהגה להציג את עצמה בפני קורבנותיה כיזמית נדל"ן עתירת ממון ונכסים. במסגרת זו סיפרה קליינמן במשך כל אותן שנים כי היא מחזיקה בבעלותה נכסי נדל"ן, בין היתר באמצעות מסמכים מזויפים, והציעה למתלוננים להשקיע בעסקאות שונות בתמורה לזכויות בנכסים או לתשואות גבוהות. הקורבנות שוכנעו וכך ערכה קליינמן הסכמים רבים עם הקורבנות וגם מול בנקים שונים.
המתלוננים, ברובם המכריע, היו מסביבתה הקרובה של קליינמן, כולל קרובי משפחתה. בהם גם אחיה, חבריה, וגם אדם עמו ניהלה קשר זוגי ואפילו את מנהל סניף הבנק שלה הפילה בפח.
בהכרעת דין הרשיע השבוע (שני) בית המשפט את קליינמן-זעירא במרבית האישומים וזיכה אותה מחמת הספק מעבירה של מצג כוזב כלפי אחת מחברותיה, מעבירות קשירת קשר עם נאשמים אחרים במטרה לסחוט עורך דין, מעבירת מרמה שיוחסה לה בשני אישומים ומעבירת ניסיון לקבל דבר במרמה באישום אחר.
קליינמן-זעירא הורשעה בין השאר במעשי מרמה וזיוף שכללו נטילת הלוואות של 6.3 מיליון שקל משלושה בנקים באמצעות מצגים כוזבים, ושימוש במסמכים מזויפים שלפיהם היא בעלת הכנסות מנכסים שונים שבבעלותה. אישום נוסף שבו הורשעה מתייחס לכך שמנהל סניף הבנק שבו היתה לקוחה העביר לה 3.5 מיליון שקל בעקבות מצגי שווא ומסמך מזויף.
עם הגשת כתב האישום לפני יותר משלוש שנים שוחחנו עם בן זוגה לשעבר של קליינמן-זעירא, שנפגע באופן קשה מהתנהלותה. הגבר, תושב מודיעין, סיפר על המעבר מחיים של אדם נורמטיבי למצב של פשיטת רגל, כאשר הוא איבד את כל רכושו וחסכונותיו ונקלע לחובות כבדים.
בשיחה עימו הוא סיפר על מיכל כאישה כריזמטית באופן יוצא דופן, כזאת שבטח בה לחלוטין, הוא ורבים אחרים, ומעולם לא עלה בו החשד שהיא מסוגלת למעשים המיוחסים לה בכתב האישום שהוגש נגדה השבוע.
על מצבו בתקופה מאז גילה כי כספו אבד ועד היום אמר: "המצב זיפת. אין מה לעשות. אני נמצא בפשיטת רגל וחייב מיליון שקל לבנקים. אני אדם שניהל את חייו בצורה נורמטיבית לחלוטין ופתאום מוצא את עצמי כך. אנשים לא יודעים מה זה אומר פשיטת רגל. אין לי איך לתת צ'קים לשכר הדירה ואני צריך לחפש בעל דירה שיסכים לקבל מזומן. יש לי עכשיו 400 שקל בארנק שאמורים להספיק לי עד לסוף החודש. זה מצב זיפת ואני מנסה למצוא את הדרך להרים את הראש".
יש לך סיפוק או נחמה אחרי הגשת כתב האישום?
"אם אני מסופק מזה? לא. זה לא יעזור לי, כלום לא יעזור. טוב שיהיה כאן צדק ואני מניח שהיא תשב בכלא, גם אם דרך עסקת טיעון. אבל לי זה לא יחזיר את הכסף ויפתור את הבעיות שלי. נתנו לי ולנפגעים האחרים להבין שהכסף הזה כנראה אבוד, מוחבא בחשבונות שלא ניתן יהיה לאתר. גם אם נרצה להגיש תביעה אזרחית נגדה, למי יש כסף בכלל לממן את זה? רק העלות של חוקר פרטי שינסה לאתר את הכספים תעלה מאה אלף שקל, וזה בלי לדבר שבתביעה בסדר גודל כזה של מיליונים, רק אגרות בית המשפט יהיו כמה מאות אלפי שקלים. זה מצב מחורבן".