בעוד כשבועיים נציין את יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה, ובעיריית מודיעין יקיימו כבר בשבוע הבא אירוע מיוחד לזכר תושבי העיר המונצחים ברחבי העיר.
ביום שישי הבא (25/4) יתקיים אירוע "מנווטים לזכרם", שיציע ניווט רגלי בין המשעולים שנחנכו לזכר הנופלים, באמצעות אפליקציית ניווט ייעודית. במהלך האירוע ייחשפו המשתתפים לסיפור חייהם של הנופלים, ויוכלו לענות על שאלות באפליקציה.
היציאה לדרך תתאפשר בין השעות 08:00-10:00 משני מוקדים בעיר: מסלול האתלטיקה ברעות, בסמוך לפארק המים רעות, ומבית יד לבנים בשדרות עמק האלה 26. במקביל, ייערך אירוע דומה גם עבור תלמידי בתי הספר העל-יסודיים בעיר, כחלק מהנצחת הנופלים ומורשתם גם במערכת החינוך המקומית.
כזכור, המשעולים שהוקמו בשנה האחרונה תוכננו בשיתוף משפחות הנופלים, כאשר בכל אחד מהם מוצבת אבן זיכרון עליה קוד QR המוביל לאתר ההנצחה של הנופל. מהעירייה נמסר כי "אירוע הניווט מזמין את תושבי העיר לקחת רגע של עצירה והתבוננות, לחבר בין זיכרון אישי ולאומי, בין עבר להווה, ולצעוד יחדיו בשבילי ההנצחה של העיר. הניווט הופך את ההנצחה לנגישה וחיה, ומעניק לכל משתתף את ההזדמנות להכיר מקרוב את סיפורי הגבורה והמורשת שהותירו אחריהם הנופלים".