אתרים שימושיים | מתנ"ס מודיעין | מפת העיר | תחבורה ציבורית | עיריית מודיעין | מרכזים מסחריים | לבית ולגן | ספרי ילדים | הצגות ילדים | סרטי ילדים | רכילות | מתכונים | הורוסקופ | M - בלוג | פורום | הגיליון המודפס
לוגו Mnews
 
31/07/2010
הפכו לדף הבית מפת האתר הוסיפו למועדפים כתבו אלינו
חפש אני מחפש/ת
 






 
דף הבית > אינדקס הכתבות > אורן לא יבנה את המרכז בלפיד
אורן לא יבנה את המרכז בלפיד
יהושע אשכנזי, 02/12/2007
שיתוף:  Bookmark and Share
 

עמיקם אורן החזיר למינהל כשמונה דונם במרכז לפיד וקיבל בחזרה לידיו את דמי ההפקדה בסך שמונה מיליון שקלים. במקום היה אמור להיבנות מרכז מסחרי, אולם בעיות ביוב והתנגדות התושבים טרפדו את התוכנית. בשטח מוקם כיום פארק רחב ידיים.

חבר מועצת העיר עמיקם אורן, שרכש באמצעות חברת CPM שבבעלותו שטח של 7.8 דונם במרכז היישוב לפיד לפני מספר שנים, החזיר לאחרונה את השטח למינהל מקרקעי ישראל. אורן קיבל, לאחר משפט ממושך, את דמי ההפקדה שהפקיד ביום הרכישה בצירוף ריבית והצמדה, ובסך הכול החזיר לכיסו כשמונה מיליון שקלים.
לפני כשבע שנים ניגשה חברת CPM שבבעלות אורן למכרז משותף של מינהל מקרקעי ישראל והמועצה האזורית חבל מודיעין לפיתוח מרכז מסחרי ומשרדים במרכז היישוב לפיד. החברה זכתה במכרז, הפקידה בתמורה שישה מיליון שקלים, מראש ובמזומן, וניגשה לעבודה. החברה רצתה אז את שיתוף הפעולה של התושבים, מימנה מכיסה סקר צרכים כדי ללמוד על העדפותיהם, והתחייבה גם לפתח עבורם פארק נאה מסביב.

ביישוב מספרים היום שכשלמדו התושבים את תוכניות הבנייה וגילו שמדובר בקומפלקס ענק בן 5,000 מ"ר הכולל חנויות, משרדים והיי-טק, התעוררה התנגדות למבנה הגרנדיוזי שיוקם במכרז היישוב. מאז, מוסיפים אותם גורמים, החלו ביישוב ובמועצה לשים רגליים לפרויקט. אורן וחברת CPM נדרשו לאישורים על גבי אישורים, לשינוי תב"ע ולהסדרת נושא הביוב. עבור התושבים זה היה הקלף המנצח. משרד הבריאות והמשרד להגנת הסביבה סירבו לספק לחברה היתר בנייה עד שלא יוסדר נושא סליקת הביוב - נושא שהעסיק את היישובים לפיד וכפר האורנים והרשויות עוד טרם המכרז.
לאחר כשנתיים בהן לא הצליחה החברה לקדם את הפרויקט היא החליטה להרים ידיים ולהחזיר את השטח למינהל ולדרוש את דמי ההפקדה בצירוף ריבית והצמדה. במינהל לא אהבו את הרעיון ואורן נאלץ לעתור לבית המשפט המחוזי.

אורן סיפר ל"מודיעין News", השבוע: "כשזכינו במכרז ניגשנו בשמחה לעבודה, ואז התברר כי ישנה פרשה ממושכת בין משרד הבריאות למועצה האזורית והיישובים בנושא הביוב, פרשה שאנו לא היינו מודעים לה. התברר לנו כי משרד הבריאות אינו מוכן לאשר בנייה במרכז לפיד בגלל הבעיה הזו. מבחינתנו זו היתה מחויבות המדינה לפתור את הבעיה משום שהמכרז היה מטעמה. אבל כשראינו שהנושא תקוע החלטנו לוותר. לא ידוע לי על התנגדות אחרת של התושבים, וגם הטענה כי מדובר היה במבנה גרנדיוזי אינה רצינית כי את גודל התוכנית לא אני קבעתי אלא תנאי המכרז בלבד. בסך הכול מדובר בעוול גדול שנעשה לתושבי לפיד שנותרו במשך שנים ללא מרכז מסחרי וללא מכולת אחת ביישוב, ונאלצים לכתת רגליים עבור כל שקית חלב".
בחודש ינואר השנה קיבל בית המשפט המחוזי בתל-אביב את עתירתה של חברת CPM והורה למינהל מקרקעי ישראל להשיב לה את מלוא דמי ההפקדה בצירוף ריבית והצמדה.

תוכניות פיתוח חדשות למרכז לפיד
בעקבות החלטת בית המשפט ניתן האות לתחילת פיתוח מרכז לפיד, לאחר שנים רבות של הזנחה. בימים אלה נעשות תוכניות חדשות למרכז מסחרי קטן שיכלול 4-5 חנויות בלבד, מספרה וסניף דואר. ביישוב עובדים כעת על שינוי התב"ע של האזור ומינהל מקרקעי ישראל ישווקו מחדש. על השטח שהתפנה החלו בימים אלה עבודות לפיתוח פארק רחב ידיים שיכלול רחבות מרוצפות, שבילי הליכה ושבילי אופניים, מרחבי דשא לפעילות ספורט ונופש, מרכזים לפעילות טף, ילדים ונוער, מתקני שעשועים, מגרש כדורעף חופים, נטיעות עצים והקמת גינות פרחים ועוד. את הפארק מקדמים תושבי לפיד בתכנון ובביצוע. עלותו, כ-850 אלף שקלים, והוא ממומן מכספי הפיתוח של היישוב.


הדפס כתבה הוסף תגובה ספר לחבר פנה למערכת חזרה
 
 
לכתבה זו 0 תגובות